Björkar till plantering

Hösten är en bra tid att plantera träd. Björkarna är symbolen för Umeå och med sina ljusa stammar och skira grönska är de ett vackert och omtyckt inslag i stadsbilden. Det gynnar också fåglar och insekter. Många Umeåbor vill plantera björkar hemma hos sig och då hjälper vi gärna till genom att dela ut gratis planteringsbjörkar.

Björkplantor delas ut 12 och 13 oktober 2022

Björkplantorna delas ut 12 och 13 oktober 2022, mellan klockan 16.30 och 18.30. Plantorna finns vid Rödbergsvägen bortanför området Rödäng (se karta nedan).

Ta med en spade

Det finns en värd på plats som hjälper dig att hitta lämpliga björkplantor. Du står själv för att gräva upp björkarna och därför behöver du ta med en egen spade. Du får också med dig ett informationsblad med goda råd om val av träd, plantering och skötsel av björk. Träd är känsliga, men med några enkla tips ökar chansen att björkarna ska trivas och växa på sina nya växtplatser.

Hitta till utlämningsplatsen

Från Umeå centrum kör du Blå vägen/väg 92 mot Vännäs. Tag av höger vid cirkulationsplatsen till Rödbergsvägen. Björkutdelningen sker på höger sida efter vägen. Skyltar med vägvisning kommer att finnas från cirkulationsplatsen.

Sidan publicerades www.umea.se/bjork