Besök oss

Vi har lokaler på Umestan företagspark med närhet till stadshuset och Umeås centrum. Du är välkommen att besöka oss för att forska eller hämta beställda handlingar.

Umestan företagspark ligger på det gamla I20-området cirka 15 minuters promenad från centrum. Våra lokaler ligger på andra våningen i hus 2, som är huset direkt till vänster innanför grindarna.

Med buss

Du kan antingen använda linje 3 som går från Vasaplan direkt till regementesområdet med en tidtabell för att passa skol- och arbetsresande, eller linje 5 som stannar vid löjtnantsgatan, cirka 400 meter från området.

Adress

Gatunamnet är Kaserngatan 3.

Öppettider

Vi har öppet helgfria vardagar 09.00-16.00.

Kring storhelger kan avvikande tider förekomma.

Besök i forskarsalen

På grund av begränsade platser måste besök för att studera handlingar på plats i forskarsalen anmälas i förväg. Kontakta oss via telefon eller e-post så bokar vi en tid och ser till att handlingarna du är intresserad av är framtagna innan du kommer.

Förhållningsregler i forskarsalen

Ytterkläder eller väskor lämnas utanför forskarsalen. Mat eller dryck får inte följa med in i forskarsalen.

Anteckningsblock, blyertspennor och bärbar dator får du ta med dig in i forskarsalen. Bläckpennor får inte medföras.

Tänk på andra som arbetar i salen och håll en låg volym. Lämna gärna mobiltelefonen i tyst läge.

Om handlingarna består av lösa blad ska deras inbördes ordning behållas. Har du flera volymer med lösa handlingar, arbeta med en volym i taget.

Hantera handlingarna varsamt; använd inte handlingarna som underlägg eller stöd och vila volymerna plant på bordet innanför bordskanten. Använd inte en penna för att följa texten.

Bokkuddar och tyngder finns att låna vid behov för att läsa tjocka böcker.

Vid fotografering får inte blixt användas.

Sidan publicerades