Stadsarkivet

Stadsarkivet i Umeå kommun slutarkiverar kommunens handlingar och utför även annan arkivverksamhet. Välkommen att ta kontakt om du vill forska i eller ta del av äldre kommunala handlingar.

Arkivförteckningar

På stadsarkivet har vi ambitionen att börja publicera förteckningar av arkiv i Nationell arkivdatabas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta oss om du har frågor om vårt arkivbestånd.

Riksarkivets digitala forskarsal

Sedan 2010 har Stadsarkivet börjat skanna vissa handlingar, bland annat för publicering i Riksarkivets digitala forskarsal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hittills är följande publicerat i Riksarkivets digitala forskarsal:

 • Obbola byarkiv (1729–1928)
 • Umeå stadsfullmäktiges protokoll 1868–1888 (med vissa luckor)
 • Äldre examenskataloger från Umeå stads folkskolestyrelse, Umeå landskommuns skolstyrelse, Holmsunds köpings folkskolestyrelse, Hörnefors kommuns folkskolestyrelse och Sävars kommuns folkskolestyrelse
 • Huldtska släktarkivets fotografisamling

Stadsarkivets ambition är att fortsätta skanna och publicera examenskataloger från folkskolestyrelsearkiv. Handlingar från andra arkivbildare finns också med i planeringen.

Vet du något om de här bilderna?

14 gamla skolfotografier. Klicka på bilden för att se en pdf med större versioner av dem.

Stadsarkivet önskar hjälp med uppgifter om 14 gamla skolfotografier: namn på personerna på bilderna, skolans eller skolornas namn och årtal för fotografierna.

Meddela gärna uppgifter till stadsarkivets mejl: stadsarkivet@umea.se.

 • Kontakt

  Stadsarkivet

  Forskarservice: 090-16 57 82 090-16 10 00 (växel) stadsarkivet@umea.se

  Besöksadress

  Umestan företagspark, Kaserngatan 3 (hus 2), våning 2

  Postadress

  Stadsarkivet
  Umeå kommun
  901 84 Umeå

  Telefontid: vardagar, klockan 10–12.
  Besök till stadsarkivet är starkt begränsat på grund av rådande pandemi. Var vänlig kontakta oss innan besök. Vi kan bara ta emot en forskare åt gången just nu. Undvik att besöka stadsarkivet om du är sjuk/har symtom för covid-19.

Sidan publicerades