Skidåkning, skidbackar

I Umeå kommun finns flera skidspår/elljusspår för dig som gärna tar en tur ute i det fria under vinterhalvåret. Under sommaren fungerar de flesta spåren som motionsspår. Slalombacken på Bräntberget finns på Mariehem för dig som hellre åker utför.

Aktuellt om skidspår, vecka 16

Nydala: Vi har nu fått stänga milspåret men kommer fortsätta köra upp till 6,4km spåret. I övrigt ser det bra ut och vi fortsätter preparera till och med 30 april.

Stadsliden/Mariehemsängarna: Stadsliden har vi slutat preparera för säsongen då maskinutrustningen går igenom på flera ställen. Mariehemsängarna fortsätter vi preparera till och med fredag 19 april.

Stadsdelsspår: Preparerades för sista gången tidigare i veckan, med varierat resultat. Således prepareras inte dessa spår något mer denna säsong.

Se preparering av skidspår i service- och bokningsguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se skidspårens servicenivåer

Köp dags- och årskort/priser, Nydala konstsnöspår (www.ifkumea.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prenumerera på aktuell information om skidspår!

Hantera prenumeration

Du kan välja att prenumerera på information om aktuell spårstatus. Som prenumerant får du ett mejl de gånger som informationen uppdateras.

Fyll i din mejladress och klicka på "OK". Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

När du anmäler dig samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka uppdateringar om skidspåren. Läs mer om behandling av din mejladress för denna prenumerationstjänst och dina rättigheter på www.umea.se/prenumerationbehandling Länk till annan webbplats..

Personuppgiftsansvarig:

Fritidsnämnden
901 84 Umeå

Nydala konstsnöspår

Umeå kommun preparerar varje år ett konstsnöspår på Nydala för att kunna förlänga skidsäsongen för skidåkande medborgare.

Konstsnöspåret sköts om av IFK Umeås skidsektion Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som också säljer åkkorten.

  • Dagkort: 75 kr
  • Årskort: 1 000 kr
  • Låskort: 400 kr
  • Studentkort: 700 kr

Barn och unga åker gratis upp till 21 års ålder.

Vill du veta exakt när spåret har preparerats kan du abonnera på vår sms-tjänst eller ladda ner fritidsappen, där all information finns.

Välj anläggning och prenumerera på sms-tjänst Länk till annan webbplats.

Konstsnöspåret sköts om av IFK Umeås skidsektion och är avgiftsbelagt.

Flera längdskidsspår i kommunen

Inom Umeå kommun finns det flera mil längdsskidspår att utnyttja. Vissa av spåren är elljusspår och några dagljusspår.

Elljusspår, motionsspår

Slalom i Bräntbergsbacken

Bräntbergsbackens drift sköts av UHSK Umeå skidklubb. Umeå kommun ser till att liften är intakt, pistar backen och ser till att ved finns vid grillplatserna.

Öppettider och information finns på UHSK:s webbplats Länk till annan webbplats..

Omberget i Holmsund

Omberget är en skidbacke i Holmsund med släplift. Från vecka 9 är Omberget öppet för bokning av skolklasser, kompisgäng och liknande. Skidbacken går att hyra tisdagar och torsdagar kl. 10–14. Backen är öppen för bokning så länge snötillgången tillåter.

Sidan publicerades www.umea.se/skidspar