Boka anläggningar och lokaler

Du kan boka Umeå kommuns lokaler och anläggningar som förening, privatperson eller för ett företag. Vi har lokaler för olika typer av aktiviteter. Din idrottsförening kanske vill lägga in ett extra träningspass, du som privatperson kanske vill dra ihop kompisgänget för en aktivitet, eller så planerar din arbetsplats ett större event och behöver en lokal.

Så bokar du lokal

Alla över 18 år kan när som helst göra en bokningsförfrågan för en viss lokal och tid. Via bokning- och bidragssystemet kan du se vilka tider som finns lediga och boka.

En särskild ansökan krävs för återkommande bokningar i idrottslokaler eller bokningar för särskilda, större arrangemang.

Läs mer om hur du genomför olika typer av bokningar

Din förfrågan hanteras under kontorstid, vardagar klockan 8–17. Du får alltid en bekräftelse via bokningssystemet när din bokning har blivit godkänd.

Kostnad och inpassering

Kostnaden för lokalen varierar beroende på typ av lokal, befintlig utrustning och lokalens storlek. Om ni är en förening som bokar lokal är det också billigare än för övriga. Betalning för lokalen sker tills vidare via faktura efter att du har varit i lokalen.

Med förening menas bidragsberättigade föreningar som är registrerade i kommunens föreningsregister.

Avgifter för lokaler och anläggningar

När du bokar en lokal måste du även ha en lås-tagg för att ta dig in i lokalen. Beställ tagg efter att du har gjort din bokning.

Inpassering till lokaler

Avbokning av tid i lokaler

Du avbokar dina tider i bokning- och bidragssystemet. För att slippa debitering behöver du avboka ett visst antal dagar i förväg. Beroende på vilken typ av lokal och för vilket typ av arrangemang du bokat gäller olika antal dagar. Dagarna räknas inklusive röda dagar.

 • För avbokning av träningstid/möte/annan aktivitet behöver du avboka senast 4 dagar innan.
 • För avbokning av matcher/arrangemang behöver du avboka 10 dagar innan.
 • För tennis/badminton behöver du avboka 2 dagar innan.

Ställ i ordning lokalen

​Kom ihåg att du som har använt lokalen också ansvarar för att ställa iordning lokalen i befintligt skick innan din bokade tid har passerat. Om du har använt innebandysarg eller annan utrustning som tar tid att flytta bör du beräkna längre tid för att städa bort utrustningen. Om du upptäcker att det är dåligt städat eller undanplockat när du kommer är det viktigt att du meddelar det för att du inte ska drabbas av någon annans avgift.

Allmänna villkor/gällande regler för olika typer lokaler

 • Kontakt

  Lokalbokning, Föreningsbyrån

  090-16 18 55 fritid.bokning@umea.se

  Vi tar helst emot frågor via mejl, men vill du ändå ringa kan du göra det vardagar klockan 10–12.

 • Kontakt

  Tillsynsgruppen, ronderingen

  070-850 65 36 070-850 65 37

  Om du får problem med utrustning eller att komma in kan du på kvällar och helger ringa tillsynsgruppen.

Sidan publicerades www.umea.se/anlaggningar