Småbåtshamnar

Bredvik, Obbola

Bredvik är Umeå segelsällskaps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hemmahamn i Obbola, cirka 17 kilometer från Umeå centrum. Vattendjupet i hamnen är 2–3 meter. Det finns tillgång till bland annat el och mastkran. Hamnen är bevakad.

Brännäset, Sörmjöle

Brännäset är en småbåtshamn som drivs av Sörmjöle båtklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Småbåtshamnen har 38 båtplatser. Inloppet till hamnen är cirka 1,8 meter djupt.

Gimonäs småbåtshamn

Gimonäs småbåtshamn ligger nedströms längs Umeälven, vid Strömpilens handelsområde. Det finns 250 bryggplatser, de flesta med Y-bommar. Vid Gimonäs båtklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns tillgång till klubbstuga, sjösättningsramp och en mindre traktor. Gimonäs båtklubb disponerar också cirka 400 uppställningsplatser för vinterförvaring.

Hamnskäret

Hamnskäret är Hörnefors båtklubbs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hemmahamn. Hamnen skyddas av en stenpir. El och färskvatten finns att tillgå i hamnen. Vattendjupet vid bryggorna är 0,7–1,1 meter och inseglingsdjupet är 1,1 meter.

Holmön-Byviken

Byvikens småbåtshamn ägs och drivs av Hamnföreningen på Holmön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Föreningen har ett antal fasta båtplatser för medlemmarna. Vattendjupet i hamnen är 2–4 meter men är ganska trång på grund av en sandbank innanför förtöjnings­bojarna. Sandbanken är markerad med prickar.

Lundåkern småbåtshamn

Lundåkern är en kommunal småbåtshamn som är placerad uppströms från Umeå centrum. Alla båtplatser är för närvarande uthyrda och det är kö till platser som blir lediga. Båtplatserna hyrs ut på löpande kontrakt. Årshyran varierar beroende på båtens storlek. Andrahandsuthyrning är inte tillåten.

Läs mer om avgifter i Lundåkerns småbåtshamn.

För bokning av plats kontakta fritidsförvaltningen på fritid.bokning@umea.se eller 090-16 18 55 (telefontid klockan 10.00–12.00).

Norrbyn

Norrbyn är en gammal fiskehamn i Byvikens västra del, cirka 10 kilometer från Hörnefors. Vid insegling bör du se upp för grynnor i infarten. Småbåtshamnen som ligger i Gärsviken har ett maximalt djup på 0,8 meter.

Patholmvikens småbåtshamn med gästhamn

Patholmsviken, Patholmvikens båtklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som drivs av är huvudhamn för småbåtar med cirka 165 platser. Patholmsviken är belägen precis vid kusten, cirka 17 kilometer utanför Umeås stadskärna, men med närhet till Holmsunds centrum.

Strana

Hamnen Strana ligger längst in i Täftefjärden, en 15 kilometer skyddad fjärd lämplig för fritidsbåtar, vindsurfing, jollesegling och fiske.

Ström småbåtshamn

Ströms småbåtshamn eller Ströms marina som den även kallas ligger 15 kilometer söder om Umeå centrum. Det finns plats för 20 båtar vid bryggorna.

Öns gästhamn

Ön är kommunens centrala gästhamn där du också har möjlighet att hyra en bryggplats säsongsvis. Boka plats på telefon, 090-14 00 40. Då får du tillgång till vatten och el på bryggan, servicehus med toaletter, tvätt och samlingsrum.

Sidan publicerades