Två tjejer med solglasögon kikar upp över vattenytan i bassängen.

2021-07-14

De temperererade utomhusbaden Umelagun, Obbolabadet och Vallabadet i Hörnefors har öppet i sommar och öppnar under vecka 23 och 24. Kommunens inomhusbad håller stängt under sommaren. 

Från och med 1 juni öppnar gym inomhus och gruppträning utomhus upp för bokade besökare på Storsjöhallen och på Sävar simhall öppnar gymmet. Från 15 juli behöver gymbesök inte förbokas.

Information med anledning av coronaviruset

Vallabadet, Hörnefors

Vallabadet är ett familjevänligt bad med möjligheter till motion och avkoppling för alla åldrar.

För dig som vill simma lugnt finns vissa dagar banor reserverade för motionssim och på söndagar och måndagar är vattnet extra varmt, 32–33°. Här finns vattenleksaker och liten rutschkana i barnbassängen.

I kiosken säljer vi glass, varma chips, läsk, kaffe samt varmkorv, köttbullar med mos, pizza, toast och pannkaka med sylt. Vi har även engångsbadblöjor, simglasögon, simpuffar och badkläder med mera till försäljning.

Barn som vill bada utan sällskap av vuxen måste vara 9 år fyllda eller gå i årskurs 3 och vara simkunnig. Med simkunnig menar vi att du kan hoppa i på djupt vatten, få vatten över huvudet, ta dig upp till ytan och därefter simma 50 meter med valfritt simsätt.

Aktuellt

Utomhusbassängen öppnar

Vallabadets utomhusbassäng är öppen onsdag 16 juni till och med 22 augusti.

Se sommarens öppettider

Bada säkert

Vallabadet är öppet på ett tryggt och säkert sätt och vi anpassar oss efter rådande restriktioner och rekommendationer från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Läs mer om vad vi tillsammans kan göra för att säkerställa ett säkert badbesök.öppnas i nytt fönster

En riktig badsommar!

Vad händer för skoj på Vallabadet i sommar? Jo, massor! Det blir poolparty, rörelserunda, simtips med simlärare och mycket mer. Ta med familj och vänner eller kom solo och häng hos oss i sommar!

Läs mer om sommarens aktiviteter.öppnas i nytt fönster

 

Digital rörelserunda i Hörnefors

Testa ett roligt och nytt sätt att röra sig på! Rörelserundan är en gps-baserad tipsrunda med rörelseutmaningar med start utanför Vallabadet. Rundan passar lika bra att göra själv som tillsammans med andra.

Rörelserundaöppnas i nytt fönster

Personlig tränare på distans

Utveckla din träning online! Med hjälp av våra personliga tränare får du träningsprogram, tips och råd utifrån dina önskemål och förutsättningar.

PT Onlineöppnas i nytt fönster

Sidan publicerades