Böleå 12:2

Syftet med detaljplanen är att möjliggöra uppförandet av flerbostadshus i 4–5 våningar. Delar av bottenvåningarna kan med fördel inrymma centrumverksamhet som kan bidra till serviceutbudet i stadsdelsområdet. Bostadsbebyggelsen uppförs i en uppbruten kvartersstruktur runt gårdar som skyddas från buller och avgaser. Bebyggelsestrukturen är anpassad för att möjliggöra bra solinsläpp på bostadsgårdarna och förskolegården. Bostadsexploateringen förutsätter att boendeparkeringen löses i ett underjordiskt parkeringsgarage. Ett syfte med planen är att skapa plats och strukturer för fredade, solbelysta utemiljöer, särskilt med hänsyn till barns behov av lek, utevistelse, lärande och utveckling.

Planen innehåller en möjlighet att uppföra en förskola i två våningar innehållande sex avdelningar, med en förskolegård som utgår från Boverkets allmänna råd om minst 40 m2 så kallad friyta per förskolebarn.

Diarienummer BN-2020/02343

Byggnadsnämnden beslutade om att inleda planläggning 2021-03-17.

Protokollsutdrag

En miljöbedömning ska göras för detaljplanen enligt plan- och bygglagen (2010:900) och miljö­bedömnings­förordningen (2017:966).

Undersökning av miljöpåverkan är anslagen från 2021-10-05 till 2021-10-26.

Handlingar

Samråd – Aktuellt skede

När ett förslag till en detaljplan arbetas fram ska kommunen samråda med olika intressenter. Framför allt för att de som berörs ska få insyn och möjlighet att lämna synpunkter, men också för att samla in kunskap om det aktuella planområdet.

Detaljplaneförslaget är ute på samråd från 2023-04-05 till 2023-05-05.

Planbeskrivning och plankarta

Handlingar

Lämna dina synpunkter

Under samrådsskedet kan du lämna dina synpunkter på detaljplanen. Fyll i formuläret nedan, dina synpunkter visas inte på webben utan sammanställs till handläggaren. Synpunkter lämnas senast 5 maj 2023.

Enkäten är avslutad, inga fler svar kan lämnas.

Granskningen är sista möjligheten för de som berörs att tycka till men också ett tillfälle för att se hur synpunkter från samrådet påverkat planförslaget. Den som inte framfört synpunkter senast under utställningstiden eller granskningen, har inte rätt att överklaga ett eventuellt beslut om antagande av planen.

Detaljplaner antas av byggnadsnämnden eller kommunfullmäktige.

 

Byggnadsnämndens eller kommunfullmäktiges beslut om antagande får laga kraft tre veckor efter det att beslutet anslagits på kommunens anslagstavla, förutsatt att beslutet inte överklagas.

Sidan publicerades www.umea.se/bolea122