Boken finns att låna på Umeå kommuns bibliotek och ladda ner här eller via minabibliotek.se
Tillsammans med ett antal restauranger i Umeås har vi skapat en bok med fakta om matens klimatpåverkan och vegetariska recept från några av nätverkets medlemmar.
Med kokboken vill vi belysa de hållbarhetsutmaningar som finns kopplade till vår matkonsumtion och hur du som konsument kan tänka för att göra fler medvetna val.
I kokboken delar även några av Umeås restauranger med sig av sina bästa vegetariska recept och tips till hur en enkelt kan minska matsvinnet.
Alla medverkande restauranger är del av ett nätverk för restauranger som vill utveckla sitt hållbarhetsarbete tillsammans med andra. Kockarna delar med sig om hur de ser på begreppet hållbarhet och vad de gör i sin restaurang för att bidra till en mer hållbar restaurangnäring.
Kokboken ska inte bara inspirera andra till en mer hållbar matkonsumtion, det är också ett sätt dokumentera det arbete som nätverket har gjort.
En bok om hållbarhet ska givetvis även spridas hållbart. Därför finns boken att låna via kommunens bibliotek. Den första utgåvan från 2019 finns också att låna som e-bok på www.minabibliotek.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Du kan också ladda ner kokboken här:
Mat och Klimat , 14.4 MB, öppnas i nytt fönster. (svenska, pdf, 14 MB)
Climate and food , 17.1 MB, öppnas i nytt fönster. (english, pdf, 17 MB)
Märta Streijffert
projektledare Schoolfood4change, Miljö- och hälsoskydd
090-16 66 73 marta.streijffert@umea.seEduardo Pettersson
energi- och klimatrådgivare
090-16 16 76 070-135 76 56 eduardo.pettersson@umea.se