Landsbygdsutveckling

Visste du att Umeå landsbygd växer i samma takt som staden? Eller att landsbygden utgör hela 93 procent av kommunens totala yta?

Idag bor hela 30 procent av Umeås befolkning utanför staden i mindre tätorter och byar, samt i de stora tätorterna Sävar, Hörnefors, Holmsund och Obbola. Det innebär att en tredjedel av Umeås tillväxt sker utanför staden - och detta spås fortsätta även i framtiden.

Vårt mål i Umeå kommun är att Umeås landsbygd ska vara en attraktiv plats för boende, näringsliv, föreningar och besökare. Här ska hållbar tillväxt, god livskvalitet och samverkan mellan landsbygdsaktörer vara i fokus. För att uppnå detta jobbar Umeå kommun med landsbygdsutveckling på flera olika sätt. På sidorna i menyn till vänster kan du läsa om hur kommunen arbetar med frågorna, vilka strategier och målområden som är styrande samt viktiga landsbygdssamarbeten som Umeå är en del av.

Tipsa oss om nyheter

Har du en idé om något som borde lyftas fram som en god nyhet på denna sida? Mejla jennie.bergvall.kalen@umea.se eller ring 090-16 14 74.

Prenumerera på nyheter

Vill du prenumerera på nyheter om landbygdsutveckling? Fyll i din mejladress och klicka på "OK". Som prenumerant får du ett mejl när en nyhet publiceras. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

När du anmäler dig samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka nyheter om landbygdsutveckling. Läs mer om behandling av din mejladress för denna prenumerationstjänst och dina rättigheter på www.umea.se/prenumerationbehandling.

Hantera prenumeration
  • Workshop om framtidens landsbygder

    Är du engagerad för landsbygderna i Bjurholm, Nordmaling, Vindeln, Vännäs, Robertsfors och Umeå? Välkommen till en inspirerande workshop och trendspaning onsdag...
  • Nu byggs ett servicenav i Stöcke

    Föreningen Stöckebygdens Utveckling har under de senaste sex åren planerat för Mötesplats Stöcke, ett allaktivitetshus och servicenav för boende, verksamma och...
  • Root i Tavelsjö planerar för framtiden

    Beläget mellan Tavelsjöberget och Tavelsjön intill länsväg 363 ligger Root på Sundlingska gården, en restaurang som blivit känd för sina vedugnsbakade surdegspi...
Sidan publicerades