Startsida Umeå kommun

En hållbar landsbygd som växer

Visste du att Umeå landsbygd växer i samma takt som staden? Procentuellt sett är till och med tillväxten något högre på landsbygden än i våra tätorter. Men vad menar vi egentligen med landsbygd?

Umeå kommun definierar landsbygd som hela kommunen förutom de stora tätorterna Umeå (inklusive Ersmark och Röbäck), Sävar, Holmsund, Obbola och Hörnefors. Enligt denna definition utgör landsbygden hela 93 procent av kommunens yta.

Vårt mål i Umeå kommun är att Umeås landsbygd ska vara en attraktiv plats för boende, näringsliv, föreningar och besökare. Här ska hållbar tillväxt, god livskvalitet och samverkan mellan landsbygdsaktörer vara i fokus. För att uppnå detta jobbar Umeå kommun med landsbygdsutveckling på flera olika sätt. På sidorna i menyn till vänster kan du läsa om hur kommunen arbetar med frågorna, vilka strategier och målområden som är styrande samt viktiga landsbygdssamarbeten som Umeå är en del av.

Är du ung och bor på landsbygden?

Just nu finns många möjligheter till en händelserik höst för dig som är ung och bor på landsbygden. Varför inte söka pengar för att anordna roliga aktiviteter och arrangemang? Ta chansen att förverkliga dina idéer och maxa hösten! Läs mer här!

Prenumerera på nyheter

Vill du prenumerera på nyheter om landbygdsutveckling? Fyll i din mejladress och klicka på "OK". Som prenumerant får du ett mejl när en nyhet publiceras. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

När du anmäler dig samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka nyheter om landbygdsutveckling. Läs mer om behandling av din mejladress för denna prenumerationstjänst och dina rättigheter på www.umea.se/prenumerationbehandling

Hantera prenumeration
Kontakt

Jennie Bergvall Kalén
Övergripande planering
Umeå kommun
090-16 14 74
0735- 24 58 44
jennie.bergvall.kalen@umea.se

Tipsa oss om nyheter!

Har du en idé på något som borde lyftas fram som en god nyhet på denna sida? Maila eller ring in ditt tips via kontaktuppgifterna ovan.

Nyheter

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus

Sidan har granskats 2020-08-27

Sidans kortadress: www.umea.se/landsbygd