Ung på landsbygd? Ordna nått kul där du bor!

Vi vill att det ska vara enkelt för dig som är ung och bor på landsbygd att ordna roliga aktiviteter där du bor! Du kan bland annat få pengar för en hel serie olika aktiviteter. Kanske är ni ett kompisgäng som vill anordna ett LAN, göra workshops på olika teman, laga mat eller se film tillsammans? Eller varför inte ordna en kulturdag i er by? Du och dina kompisar har säkert jättemånga idéer om sådant som skulle vara kul att göra hemma i byn.

Här hittar ni tips om hur ni kan få hjälp och stöd för era idéer. Hör av er via kontaktuppgifterna nedan och ställ frågor för att få hjälp!

Mobil mötesplats

Är en fritidsgård som förflyttar sig och besöker områden som har ett längre avstånd till en fysisk fritidsgård. Fritids­ledarna på mobil mötesplats stöttar era idéer och hjälper er att själva planera och arrangera olika aktiviteter.

Kontaktperson: Erik Sandström, fritidsledare

Mobil mötesplats webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sök pengar för att ordna aktiviteter

Genom till exempel din idrottsförening eller bygdegårdsförening kan du som är ung på landsbygd söka pengar hos Umeå kommun för att arrangera aktiviteter. Kontakta Föreningsbyrån för att veta mer.

Föreningsbyråns webbplats

Påverka utvecklingen i din by

Har du en idé om hur din by kan bli en ännu bättre plats att bo på? Vill du föra in ett ungdomsperspektiv i lands­bygdernas utveckling? Det finns pengar att söka för idéer och projekt som stärker Umeås landsbygder. Kontakta Umeå kommuns landsbygdsutvecklare för att höra mer och för att bolla tankar och idéer.

Kontaktperson: Jennie Bergvall Kalén, landsbygdsutvecklare

Läs mer om landsbygdsstödet

Fritidsbanken

Här kan du låna sport- och fritidsutrustning helt gratis i 14 dagar! Fritidsbanken kan också besöka dig i din hemby.

Fritidsbankens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kulturstorm

Är en förening med unga medlemmar som arrangerar aktiviteter för att barn och unga ska få göra och uppleva mer kultur. Kulturstorm kan komma till din by och göra roliga aktiviteter. Besök Kulturstorm på Instagram eller Facebook: @kulturstorm.

Kontakt: info@kulturstorm.se

Sverok Västerbotten

Är en ungdomsorganisation för alla som sysslar med spel. Genom Sverok kan du gå med i spelföreningar eller starta en egen förening.

Kontakt: styrelse@vasterbotten.sverok.se

Mer information

Här har vi samlat ovastående tips på hur du kan göra om du vill ordna roliga aktiviteter där du bor. Sprid gärna materialet vidare! Skriv ut och sätt upp på anslagstavlor, dela på Facebook, föreningars webbplatser eller med dina kompisar.

Tips för att ordna roliga saker hemma i byn , 154.8 kB, öppnas i nytt fönster. (informationsblad, pdf)

Sidan publicerades www.umea.se/unglandsbygd