Ung på landsbygden? Maxa sommaren!

Vi vill att det ska vara enkelt för dig som är ung på landsbygden att ordna roliga aktiviteter där du bor! Du kan bland annat få pengar för en hel serie olika aktiviteter. Kanske är ni ett kompisgäng som vill anordna ett LAN, göra workshops på olika teman, laga mat eller se film tillsammans? Eller varför inte ordna en kulturdag i er by? Du och dina kompisar har säkert jättemånga idéer om sådant som skulle vara kul att göra hemma i byn.

Här hittar ni tips om hur ni kan få hjälp och stöd för era idéer. Hör av er via kontaktuppgifterna nedan och ställ frågor för att få hjälp!

Mobil mötesplats

Är en fritidsgård som förflyttar sig och besöker områden som har ett längre avstånd till en fysisk fritidsgård. Fritidsledarna på mobil mötesplats stöttar era idéer och hjälper er att själva planera och arrangera olika aktiviteter.

Kontaktperson: Erik Sandström, fritidsledare

Mobil mötesplats webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sök stöd för att arrangera aktiviteter

Genom till exempel din idrottsförening eller bygdegårdsförening kan du som är ung på landsbygden söka pengar hos Umeå kommun för att arrangera aktiviteter. Kontakta Föreningsbyrån för att veta mer.

Kontaktperson: Ida-Maria Hallberg, fritidskonsulent

Föreningsbyråns webbsida

Sök stöd för landsbygdsutveckling

Har du en idé om hur din by kan bli en ännu bättre plats att bo på? Vill du föra in ett ungdomsperspektiv i landsbygdens utveckling? Det finns pengar att söka för idéer och projekt som stärker Umeås landsbygd. Kontakta Umeå kommuns landsbygdsutvecklare för att höra mer och för att bolla tankar och idéer.

Kontaktperson: Jennie Bergvall Kalén, utvecklingsstrateg för landsbygdsfrågor

Läs mer om landsbygdsstödet

Fritidsbanken

Här kan du låna sport- och fritidsutrustning helt gratis i 14 dagar! Fritidsbanken kan också besöka dig i din hemby.

Fritidsbankens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information

Sprid gärna materialet vidare! Skriv ut och sätt upp på anslagstavlor eller dela på Facebook, föreningars webbplatser och dela med dina kompisar:

Tips för en händelserik sommar på landsbygden (informationsblad, pdf)

Sidan publicerades