Träning i vatten

Vattenträning är skonsamt för dina leder och passar därför utmärkt för dig som inte klarar träning på land av olika anledningar. Vattenträning är även ett bra komplement till landträning. Under passen vägleds du av en instruktör och detta tillsammans med musik gör att du får ut det lilla extra av din träning.

Bokning

All bokning ska ske i förväg. Drop-in endast i mån av plats. Bokning sker i första hand genom att klicka på länken här nedanför eller i appen Go Active i din mobiltelefon. Appen finns att ladda ner för både iPhone och Android. Har du problem med bokningen hjälper bad- och gympersonalen dig gärna.

Vid första bokningstillfället behöver du registrera en användare. Därefter godkänner du bokningsvillkoren för att komma vidare med bokningen. Ett fåtal platser finns tillgängliga för telefonbokning för den som saknar tillgång till dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling.

Du kan boka ditt pass tidigast klockan 12.00 sju dagar i förväg. Är passet fullbokat kan du istället boka en reservplats.
Avbokning måste ske senast två timmar innan passtart. Avboka kan du göra på bokningssidan, eller i appen på din mobiltelefon. Vid avbokningar fylls passet på med deltagare från reservlistan. Du som flyttas upp från reservlistan till en ordinarie plats meddelas på sms eller mail när du fått en plats på passet, dock senast två timmar innan passet börjar.

Då du anländer inför ditt bokade pass anmäler du din ankomst till bad- och gyms personal för att bli avprickad på deltagarlistan och betala för passet. Du kan betala med bankkort, Swish eller ditt förbetalda klippkort för vattenträning.

Se priser för vattenträning.

Ladda ner vår app

Du kan ladda ner vår app direkt via länken nedan men den fungerar bara med mobiltelefon. Då skickas du automatiskt till din app-butik och du ansluts direkt till Hemgårdens bad och gym samt Umeå kommuns övriga badanläggningar. Du loggar in med dina befintliga inloggningsuppgifter. Har du inget konto måste du först registrera dig.

Ladda hem appen till din mobil direktLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Om du läser den här nyheten på dator och vill ladda hem appen till din mobil senare kan du också göra det via Apple Store eller Google Play. Sök på Go Active eller använd länkarna nedan och ange anläggnings-id 028300 för att ansluta till oss.

Hämta app för iOSLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Hämta app för Android Länk till annan webbplats.

Schema för vattenträning

Vattenträningsschemat gäller från v.2–22 2024. Med reservation för ändringar.

Måndagar

Aqua 45 / Aqua DJUPVATTEN 45
10.30–11.15
Bassängen

Tisdagar

Aqua 45 (extrainsatt från 19 mars-23 april)
15.00–15.45
Bassängen

Onsdagar

Aqua 60 / Aqua DJUPVATTEN 60
8.30–9.30
Bassängen

Torsdagar

Aqua Circle 45
14.00–14.45
Bassängen

Fredagar

Aqua 45 / Aqua DJUPVATTEN 45
10.30–11.15
Bassängen

Siffran efter passnamnet anger passets längd i minuter inklusive stretch.

Aqua 45/60 På detta pass varvas konditionsträning med styrka i takt med musiken på ett härligt sätt. Fokus ligger på de stabiliserande muskelgrupperna men vi bygger också på med övningar för övrig muskulatur. Passet lämpar sig för dig som är nybörjare eller för dig som gillar den mer klassiska vattenträningen. Med eller utan utrustning.

Aqua Circle 45 Stationsbaserad träning med en blandninga av styrka och kondition. Med tidsbestämda intervaller tränar du igenom hela kroppen på stationer där övningarna varierar.

Aqua DJUPVATTEN 45/60 När du tränar på djupt vatten ligger fokuset på de stabiliserande muskelgrupperna – du måste aktivera bålen genom hela passet. På passet varvas konditionsträning med styrka i takt med musiken på ett härligt sätt. Du kan använda bälte eller väst som flythjälpmedel. Du som vill utmana dig själv lite extra kan naturligtvis träna utan flythjälpmedel.

Sidan publicerades