Träning i vatten

Vattenträning är skonsamt för dina leder och passar därför utmärkt för dig som inte klarar träning på land av olika anledningar. Vattenträning är även ett bra komplement till landträning. Under passen vägleds du av en instruktör och detta tillsammans med musik gör att du får ut det lilla extra av din träning.

Bokning

All bokning ska ske i förväg. Drop-in endast i mån av plats. Bokning sker i första hand genom att klicka på länken här nedanför eller i appen Bad Umeå kommun i din mobiltelefon. Appen finns att ladda ner för både iPhone och Android. Har du problem med bokningen hjälper bad- och gympersonalen dig gärna.

Vid första bokningstillfället behöver du registrera en användare. Observera att du ska välja NAVET som anläggning då Hemgårdens bad och gym är en del av Navets bokningssystem. Därefter godkänner du bokningsvillkoren för att komma vidare med bokningen. Här kan du se en mer detaljerad instruktion till bokningen , 958.9 kB, öppnas i nytt fönster..
Ett fåtal platser finns tillgängliga för telefonbokning för den som saknar tillgång till dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling.

Du kan boka ditt pass tidigast klockan 12.00 sju dagar i förväg. Är passet fullbokat kan du istället boka en reservplats.
Avbokning måste ske senast två timmar innan passtart. Avboka kan du göra på bokningssidan, eller i appen på telefon. Vid avbokningar fylls passet på med deltagare från reservlistan. Du som flyttas upp från reservlistan till en ordinarie plats meddelas på sms eller mail när du fått en plats på passet, dock senast två timmar innan passet börjar.

Då du anländer inför ditt pass anmäler du din ankomst till bad- och gyms personal för att bli avprickad på deltagarlistan och betala för passet. Du kan betala med bankkort, Swish eller ditt förbetalda klippkort för vattenträning.

Se priser för vattenträning.

Schema för vattenträning

Vattenträningsschemat gäller från v.33–50 2022 och v.2–22 2023. Med reservation för ändringar.

Måndagar

Aqua 45
10.30–11.15
Bassängen

Onsdagar

Aqua 60
8.30–9.30
Bassängen

Torsdagar

Aqua Circle 45
14.00–14.45
Bassängen

Fredagar

Aqua 45
10.30–11.15
Bassängen

Siffran efter passnamnet anger passets längd i minuter inklusive stretch.

Aqua 45/60 På detta pass varvas konditionsträning med styrka i takt med musiken på ett härligt sätt. Fokus ligger på de stabiliserande muskelgrupperna men vi bygger också på med övningar för övrig muskulatur. Passet lämpar sig för dig som är nybörjare eller för dig som gillar den mer klassiska vattenträningen. Med eller utan utrustning.

Aqua Circle 45 Stationsbaserad träning med en blandninga av styrka och kondition. Med tidsbestämda intervaller tränar du igenom hela kroppen på stationer där övningarna varierar.

Återbetalning av deltagaravgift

Alla deltagare till tidigare grupper av vattengympa och stepup är avanmälda. För att få tillbaka betald avgift till ditt konto behöver du skicka ett mejl till hemgardenbad@umea.se. I mejlet behöver du uppge vad ärendet gäller, namn, födelsedatum, bank och kontonummer.

Sidan publicerades