Företagslots, evenemangslots och bygglots

Vad gör företagslotsen?

Företagslotsen hjälper dig som är företagare i mötet med kommunens olika verksamheter. Lotsen ger dig vägledning och samordnar dina kontakter med kommunen.

Här behöver du från början bara kontakta en person i kommunen, även om ditt ärende spänner över flera verksamheter. Enkelt och bra!

Vad gör evenemangslotsen?

Evenemangslotsen hjälper dig som är arrangör med dina kontakter med kommunen, både när det gäller tillstånd och andra frågor.

Evenemangsguiden, som är en sammanställning av arrangemangsplatser, hjälper dig hitta rätt i arrangemangsstaden Umeå. Vilka platser och lokaler finns det och vem ska du kontakta för mer information?

Evenemangsguiden

Vad gör bygglotsen?

Bygglotsen hjälper dig som fastighetsutvecklare med input på ett tänkt utvecklingsprojekt. I kontakt med representanter från kommunens olika verksamheter ges en fingervisning om er projektidé ser ut att vara redo för att ansöka om detaljplaneläggning eller om idén behöver vässas på något vis. Fastighetsutvecklaren får en kontaktperson, snabb respons och möjlighet till vägledning för att vidareutveckla sitt förslag.

Läs mer om bygglotsen

Tillståndguiden

Tycker du det är svårt att få en överblick över tillstånd som behövs? I tillståndsguiden kan du läsa mer om dem. Tveka inte att höra av dig om det är något du funderar över.

Tillståndsguiden

Annan information

Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket har samlat information och tjänster från myndigheter för dig som driver eller vill starta företag: www.verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På Verksamt finns även en checklistor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är en hjälp för dig som ska starta verksamhet.

Sidan publicerades www.umea.se/foretagslots