Vi vill prata med dig

Vårt uppdrag på Umeå kommun Näringsliv är att skapa ännu bättre förutsättningar för företagen i kommunen och regionen. För att kunna göra det på ett bra sätt måste vi ha koll på den vardag och verklighet som företagarna verkar i. Vi måste med andra ord lägga örat mot rälsen.

Därför vill vi prata med dig som företagare och företagsledare, för att bättre förstå er verksamhet och de utmaningar ni har. Även om vi fortsättningsvis inte kan ses fysiskt så kan vi fortfarande mötas digitalt.

– Det spelar ingen roll om du har ett litet eller stort företag, i vilken bransch du befinner dig, om företaget är nystartat eller har många år på nacken. Vi vill prata med dig för att få veta vad du står inför, vilka utmaningar du har och vad du vill att Umeå kommun ska hjälpa dig med eller ska göra bättre, säger Peter Juneblad, näringslivsdirektör, Umeå kommun.

Den privata sektorn i Umeå har växt kraftigt de senaste tio åren. En viktig anledning till det är det nära samarbete som hela tiden pågår mellan kommunen, näringslivet, universiteten, civilsamhälle med flera – ett samarbete som Umeå kommun Näringsliv har som främsta roll att underhålla och underlätta.

För avdelningens näringslivsutvecklare och näringslivschefen ligger fokus på att möta företag, att hjälpa dem med kontakter i kommunen och driva dialog, samverkan och därmed utveckling. Hör av er och boka ett möte ni med!

Vill du prata med oss?

Fyll i formuläret så kommer en representant från oss att kontakta dig.Vi tar kafferasten på allvar!

För vi har märkt hur mycket vi kan lära oss av att vara ute hos företagarna, och lyssna på deras verklighet och utmaningar. Och vi har sett hur mycket utveckling som genereras ur de här trevliga kaffepauserna.

Nedan följer några av de berättelser som kaffekopparna kokat fram till, men vad viktigare – vilka blir kopparna som gör skillnad 2022?

Kaffekopp #67

Planeringsmöte med Brännbollsyran!

Vi snackade ihop oss med gänget bakom Brännbollsyran kring festivalens nya placering på Nolia, om hantering av trafik och transporter och om campingmöjligheter kring Hedlunda. Nu fortsätter dialogen med nyckelpersoner på kommunen samt med Polisen.

Så kul förresten att Yran står starkare än nånsin, efter 40 år!

Har du också planer på att arrangera ett evenemang? Vilka blir kopparna som gör skillnad 2022? Boka in en kaffe du med!

Kaffekopp #209

Utvecklingsmöte med Mindspace!

Ett bra snack med Kenneth Edlund på Mindspace Group. Kenneth lyfte frågan hur företag och kommun kan göra bra affärer ihop. Det resulterade i fyra digitala workshops kring upphandling och samarbete, med totalt 150 deltagare.

Note to self: Man behöver inte alltid göra som man alltid gjort.

Funderar du på hur ni ska gå tillväga gällande affärer med kommunen? Hör av dig till oss så berättar vi mer. Vilka blir kopparna som gör skillnad 2022? Boka in en kaffe du med!

Kaffekopp #512

Hållbarhetsmöte med Grönsaksfabriken!

Vi träffade Magnus på Grönsaksfabriken. Förutom att de är i livsmedelsbranschen är de i hållbarhetsbranschen. Här måste vi se till att dra åt samma håll. Hur kan vi underlätta lokal produktion av grönsaker, vilka är det största utmaningarna? Vår dialog är igång och vi lär oss mer hela tiden.

Viktigt med återkoppling! Och kul att få hjälpa dom här hållbarhets-hjältarna!

Kaffekopp #456

Logistikmöte med Fazer!

Vi träffade Fazer för att prata ihop oss om vägomläggningen vid Klockarbäcken. De förklarade något vi egentligen visste, bara inte hade tänkt på: att deras bageri är igång dygnet runt. Den här koppen har bidragit till att minimera driftstörningarna därute.

PS! Om man inte kan ha ögon överallt får man vara en bra lyssnare i stället.

Utveckling är bra, men ofta besvärlig. Bara tillsammans kan vi göra det bästa av situationen. Ge oss ert perspektiv!

Sidan publicerades www.umea.se/kaffedialog