Ramp som går ut till stranden på Bettnessands havsbad.

Bettnessands havsbad

Bettnessands havsbad är en av de mest populära stränderna i Umeå kommun. Här finns förutom en stor sandstrand även klippor där du kan slå dig ner.

Bettnessand är en strand för aktiviteter där du både kan spela beachvolleyboll, beachfotboll, boule och träna i ute­gymmet. Det finns även motionsslingor på 5 och 10 kilometer. Här finns även omklädningsrum och toaletter.

Det finns parkeringsmöjligheter vid havsbadet men då det är väldigt populärt bli det fort fullt. Ta er gärna dit med annat färdmedel om ni har möjlighet eller samåk. Tänk på att inte parkera så att räddningsfordon får problem med att ta sig fram.

För att ta dig till Bettnessands havsbad kör genom byn Norrmjöle och följ skyltar mot Bettnessands havsbad.

Hitta till Bettnessands havsbad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Google maps)

Servering och tillgänglighet

Serveringen på stranden säljer lättare mat och fika under sommaren.

Det finns en lång ramp av trä för att det ska vara lätt att ta sig till stranden, omklädning och serveringshuset. Det finns också toalett som är tillgänglighetsanpassad för dig som har rullstol och en gjuten betonggång på stranden som leder ner mot vattnet.

Gratis wifi

Det trådlösa nätet finns runt kiosken och ner mot strandkanten. Anslut till nätet ”_Umea WiFi”. Godkänn användar­villkoren i webbläsaren, sedan är du i gång. Tjänsten är gratis under juli och augusti.

Parkeringsavgift

Från och med 1 juni till och med sista augusti behöver du med bil betala parkeringsavgift. Priset är 8 kr/timmen och max 30 kr per dygn. Parkeringsavgiften betalas med mobilen via Upab:s underleverantör Parkster.

Observera att det finns områden där det är förbudet att parkera. Det är väldigt viktigt att vägarna hålla öppna för räddningstjänst och ambulans.

 

Sidan publicerades