Sandstrand vid havet.

Norrmjöle havsbad

Norrmjöle är en av de mest populära stränderna i Umeå kommun. Här hittar du en vid och långsträckt sandstrand med klippor på den östra sidan. Själva badet är väldigt långgrunt och passar ypperligt för barnens vattenlekar.

Norrmjöle är en pärla för barnfamiljer, men även för aktiva ungdomar och äldre par. Förutom sol och bad kan du njuta av vacker utsikt från intilliggande höjder.

Delar av stranden har även sanddyner och klippor som skapar en omväxlande miljö på stranden och som är populära att slå sig ner vid. Här finns både grillplats för dig som vill laga din mat själv och en lekplats för de mindre barnen. Det finns tillgång till skärmar för omklädning.

Vid den östra delen av stranden finns en servering och en lekpark. Serveringen säljer både glass och varm mat.

Vill du stanna på stranden lite längre finns det uppställningsplatser för husvagn i närheten.

Hitta till Norrmjöle havsbad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Google maps)

Tillgänglighet

Toalett och servering är tillgänglighetsanpassad för dig med rullstol. Det finns även en asfalterad gångväg som leder ner till stranden.

Gratis wifi

Det trådlösa nätet finns runt kiosken och ner mot strandkanten. Anslut till nätet ”_Umea WiFi”. Godkänn användar­villkoren i webbläsaren, sedan är du i gång. Tjänsten är gratis under juli och augusti.

Parkeringsavgift

Från och med 1 juni till och med sista augusti behöver du med bil betala parkeringsavgift. Priset är 8 kr/timmen och max 30 kr per dygn. Parkeringsavgiften betalas med mobilen via Upab:s underleverantör Parkster.

Observera att det finns områden där det är förbudet att parkera. Det är väldigt viktigt att vägarna hålla öppna för räddningstjänst och ambulans.

Sidan publicerades