människor som går sommarblomsvandringen

Sommarblommor

År 2021 tema för sommarblommorna är Motsatser attraherar. I år har sommarblomsplanteringarna utformats med inspiration av motsatser som attraherar varandra, där den ena inte skulle finnas utan den andra. Det finns några växter som vi tar vara på år från år. Till exempel våra 60 år gamla Fuchsior och den stora taggiga växten Agave från Mexiko. Även i år värnar vi om pollinerarna både med växtligheten i sig och med förändrad skötseln på våra gräsytor så att de är mer gynnsamma som boplatser och föda för pollinerare.

På Rådhusesplanaden finns upplevelsen av eld och is och i gågatans urnor finns kontrasten mellan högt och lågt. Färgerna i år är en skala från mörkt rött till ljust gula och vita toner. Ta en sväng på stan och se om du kan upptäcka några motsatser som attraherar.

Sommarblomsvandringar 2021

Kom och upplev själv Motsatser attraherar på de guidade sommarblomsvandringar som Umeå kommun bjuder in till. Dagsturerna sker i centrum och startar klockan 14. De är gratis och utgår från konstverket Grön Eld på Järnvägstorget. Vandringarna är 8, 15, 22 och 29 juli, samt 5, 12, 19 och 26 augusti. Vi anpassar oss till rådande smittläge.

Titta på film

Corinne Carlsson, Gator och parker, Umeå kommun, guidar och visar växter i kommunens växthus på Forslunda år 2021.

Sidan publicerades