Landsbygdsutveckling

Visste du att Umeås landsbygder växer i samma takt som staden? Eller att landsbygderna utgör hela 93 procent av kommunens totala yta?

I dag bor 30 procent av Umeås befolkning utanför staden i mindre tätorter och byar, samt i de stora tätorterna Sävar, Hörnefors, Holmsund och Obbola. Det innebär att en tredjedel av Umeås tillväxt sker utanför staden – och det spås fortsätta även i framtiden.

Vårt mål i Umeå kommun är att Umeås landsbygder ska vara attraktiva platser för boende, näringsliv, föreningar och besökare. Här ska hållbar tillväxt, god livskvalitet och samverkan mellan landsbygdsaktörer vara i fokus. För att uppnå detta jobbar Umeå kommun med landsbygdsutveckling på flera olika sätt. På flikarna i sidomenyn kan du läsa om hur kommunen arbetar med frågorna, vilka mål och strategier som är styrande samt viktiga landsbygds­samarbeten som Umeå är en del av.

Nyheter om Umeås landsbygder

  • Sök kommunens landsbygdsstöd inför sommaren

    Passa på att söka Umeå kommuns landsbygdsstöd innan 23 juni om du vill vara säker på att ansökan handläggs innan sommarledigheten. Stödet underlättar och stötta...
  • Stärkt samverkan genom landsbygdsstöd

    Med hjälp av Umeå kommuns landsbygdsstöd har samverkansgruppen ÖGA skapat samlingsplatser, leder och aktiviteter i byarna Österbacka, Gravuå och Avunda. – Små...
  • Serviceprojektets framgång firades i Överboda

    Projektet Lokal SamService har nu avslutats – och det med dunder och brak. Måndag 18 mars ordnades ett gemensamt firande där Umeå kommun bjöd in butiker och för...

Prenumerera på nyheter

Vill du prenumerera på nyheter om Umeås landsbygder? Fyll i din mejladress och klicka på "OK". Som prenumerant får du ett mejl när en nyhet publiceras. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

När du anmäler dig samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka nyheter om landbygdsutveckling. Läs mer om behandling av din mejladress för denna prenumerationstjänst och dina rättigheter på www.umea.se/prenumerationbehandling.

Hantera prenumeration

Tipsa oss om nyheter

Har du en idé om något som borde lyftas fram som en god nyhet på denna sida? Fyll i formuläret nedan och ange din mejladress ifall du önskar svar från oss. Du kan också ringa in ditt tips via telefonnumret i kontaktrutan nedan.

Om du anger din mejladress samtycker du till att vi sparar och använder den för att svara dig. Läs mer om hur Umeå kommun behandlar dina personuppgifter här: Så behandlar vi dina personuppgifter. Öppnas i nytt fönster.

Har du frågor om hur din mejladress behandlas, kontakta vårt dataskyddsombud: dataskyddsombud@umea.se


Skriv här.

Fyll i din mejladress om du önskar svar från oss.
Sidan publicerades www.umea.se/landsbygd