Stadsdelsdialog Ersboda

Hösten 2019 genomförde Umeå kommun en stadsdelsdialog. Nedan finns ett kort referat från dialogmötet för Ersboda. På kartan kan du se samtliga synpunkter som kommit in i dialogen.

Återkoppling - Såhär gick snacket på Ersboda

En kylslagen eftermiddag och kväll i november ställdes dialogcykeln upp utanför Coop på Ersboda Östra. Spännande nog så var ett antal personer på plats och ville påbörja diskutera och svara på våra frågor. Successivt hann alla plakat och dialogverktyg komma på plats och framåt femsnåret hade första anstormningen bedarrat. Totalt samtalade vi med över 50 enskilda personer med god spridning på åldrar och med fler kvinnor än män som deltog. En del var aktiva vid karta och en del nöjde sig att samtala och uttrycka sina åsikter. Stämningen var företrädesvis god, trots kylan, under kvällen.

”Här på Ersboda finns allt” var en stående kommentar liksom att det var positivt med en mångkulturell stadsdel. Aktiviteterna på Folkets hus och biblioteket lyftes fram som något positivt. Äventyrsleken hissades också.

Diskussioner och farhågor som lyftes fram var också trygga och otrygga platser där särskilt området runt Coop och Folkets hus både hissades och dissades liksom invid Östra Erbodaskolan. Otryggt, osäkert och stökigt var några av kommentarerna. Belysning och mörka platser var andra aspekter som gärna diskuterades. Många tycker att det var dåligt att busshållplatsen vid Folkets hus och centrum togs bort. Andra menade att det fanns alldeles för lite aktiviteter för unga på Ersboda östra.

Det som förväntades av framtiden spände över stora frågor; konstgräsplan på Östra Ersboda till glasskiosk, kvarters- polis till stadsutveckling, fler bänkar till mer ställen att hänga på samt trygga mötesplatser till otroligt mycket mer för ungdomar. Och till sist: bättre rykte bland Umeåborna.

Sammantaget blev eftermiddagen och kvällen kall, pratig, upplysande och lyckad.

Synpunkter som kommit in via dialogkartan

Zooma in för att se synpunkter på Ersboda.

Sidan publicerades