Hagaskolans entré.

Plats: Hagaskolan, Koordinater: 63.8349249, 20.2672984

Hagaskolan

Måltidsservice i Umeå, som har sitt produktionskök på Hagaskolan, serverar dagligen 23 000 portioner till kök runt om i kommunen. De senaste åren har man jobbat i ett projekt där tanken varit att skapa en attraktiv arbetsplats för både kvinnor och män.

Syftet med projektet var att rekrytera fler män till ett traditionellt kvinnodominerat yrke samt förbättra förutsättningar för medarbetarna inom Måltidsservice att utvecklas och därigenom höja statusen för yrket och säkra framtida arbetskraftsbehov. När projektet startade var sju procent av måltidsservices personal män. Sju år senare var siffran 14 procent.

Statushöjning

Måltidsservice har arbetat mycket med att synliggöra arbetsgruppen och höja statusen på yrket. Detta har bland annat gjorts genom att alla anställda har likadana kockkläder, att ställa upp i matlagningstävlingar och på andra sätt synliggöra den kompetens som finns inom arbetsgruppen vad gäller kost, hållbarhet och utbytet med de som är måltidsservice kunder, oavsett om det är barn på förskolan eller äldre personer på äldreboenden.

Följ Måltidsservice på Instagram Länk till annan webbplats.

Sidan publicerades