Arbetsgivarvarumärke, koncept

Vi är Umeå

Vi är stolta över att ligga i framkant. Vi är modiga och vågar lite mer. Tillsammans gör vi vår kommun lite bättre, varje dag. I den här handboken får du tips och stöd kring hur vi kommunicerar med en röst. Allt för att bli ännu tydligare med vilka vi är och nå ut ännu bättre till de vi vill prata med.

Vi är 13 000 medarbetare inom Umeå kommun. Det gör oss till norra Sveriges största arbetsgivare. Vi gör allt från att snöröja gator till att bygga IT-system och inspirera till livslångt lärande. Trots attvi gör så många olika saker är vi en arbetsgivare. Där alla har samma mål – att jobba för Umeås bästa.

Nu behöver vi bli fler som hjälps åt. Som kan vara med och bidra till en positiv samhällsutveckling i en levande kommun, där människor kan leva ett gott liv.
Talar vi men en röst, blir vi som arbetsgivare tydligare i vilka vi är och vad vi står för. Därför har vi tagit fram kommunikationskonceptet Vi är Umeå.

Självklart finns det olika lösningar för olika kommunikationsbehov. Vi kan aldrig säga allt vi vill i varje annons, i varje banner eller i varje presentation. Men vi har några riktlinjer som gör det enklare att hålla ihop våra budskap. Som skapar en röd tråd i kommunikationen. Det är ett sätt för oss att nå ut till ännu fler med hur fantastiskt det är att gå till jobbet på Umeå kommun. Att vi är modiga, trygga, kreativa och stolta.

Vi är stolta
Vi är modiga
Vi är vassa
Vi är trygga
Vi är omtänksamma
Vi är Umeå.

I Umeå är vi stolta över att ligga i framkant. Vi vågar lite mer. Vi tänker nytt. Vi vågar stå för att vi är bra. Som Umeås största arbetsgivare är vi dessutom väldigt många – och viktiga – i både stort och smått. I vårt koncept lyfter vi den positiva känsla vi känner varje dag när vi går till jobbet. Vi tycker att det ringar in Umeå – den progressiva förebilden – där man aldrig nöjer sig, utan alltid strävar framåt.

Sidan publicerades