Förstora bilden

En ny plats vid Nydalasjön.

Utveckling av Nydalaområdet

Nydalasjöns friluftsområde är ett av Umeås mest välbesökta. Kommunen utvecklar området så att det blir lättare att komma nära sjön, exempelvis med nya stigar, utsiktsplatser och mötesplatser. Tanken är att Nydala ska förbli ett naturområde med skogskaraktär men med fler platser att njuta av.

Under de senaste åren har kommunen rivit cirka 20 av de stugor som kommunen äger runt Nydalasjön och ytterligare några kommer att rivas. Många av stugorna som tas bort är i mycket dåligt skick. Ungefär 14-17 stugor bevaras och iordningsställs. De gamla stugtomterna görs om så att alla kan ta del av dem, exempelvis med nya sittplatser och grillplatser.

Läs mer om stugorna runt Nydalasjön

Nya stigar och platser

På den sydöstra sidan av sjön finns numera en ny stig, ett utegym, en grillplats, flera nya sittplatser och ett litet soldäck. En ny stig vid den nordvästra sidan av sjön, mellan Kinabron och stranden, gör det möjligt att gå runt hela sjön utan att behöva gå vid E4:an.

Plan för kommande år

Runt Nydalasjön planeras bland annat för fler mötesplatser, stigar och en stadsdelspark i det nya området Tomtebo strand.

Mer information

Sidan publicerades www.umea.se/nydalautveckling