Stäng

Medskapande

Tomtebo strand ska växa fram i samverkan och med stor delaktighet av Umeåbor och intressenter.

Vi vill göra processen så transparent som möjligt och skapa hög delaktighet i framtagandet av detaljplan och skapandet av en hållbar boende- och livsmiljö. Syftet med delaktigheten och medskapandet är att samla, skapa och förmedla kunskap för att kunna skapa en hållbar stadsdel. En stadsdel där de boende kan känna delaktighet, stolthet och vill stanna livet ut.

Se resultatet av genomförda dialoger och andra synpunkter

Vill du få inbjudningar till workshops och möten?

Klicka här för att vara med!

Hur kan du vara med?

Dialogfrågor

På dialogplatsen, i kommunhörnan på Väven och på webben finns alltid olika dialogfrågor som vi vill att så många som möjligt svarar på.

Hur är din favoritplats?länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dialogplatsen i skogen

Vid parkeringen, i korsningen Olle Fiskares väg/Carlskroken,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns en samlingsplats för delaktighet. En bänk som är ett konstverk av Jögge "Sur-Olle" Sundqvist finns på platsen. Fröet som spricker upp i något som vi inte vet vad det är eller vad det ska bli, ska symbolisera utvecklingen av Tomtebo strand som ska ske med stort medskapande av Umeåborna. Välkommen att svara på dialogfrågorna där.

Dialogkuben i Kommunhörnan

I kommunhörnan på biblioteket i Väven finns möjligheter att följa processen i vår utställning på hjul. Där kan du också lämna synpunkter i brevlådan på kuben.

Medskapande möten

Det kommer att genomföras workshops och möten under hela processen där vi tillsammans skapar Tomtebo strand.

Du kan komma med på inbjudningslistan för denna typ av workshops

Webben

Nu är du på kommunens webbplats. Här finns all kommunal information om planeringen av stadsdelen.

Eftersom det är ett samverkansprojekt finns också en portalwebb för Tomtebo strand – www.tomtebostrand.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där är byggaktörerna och de kommunala bolagen också avsändare. Den kommer att finnas kvar även efter att detaljplanen blivit klar.

Sidan publicerades